Фейсбук След дъждовния уикенд все още има труднопроходими улици, потънали във

...
Фейсбук След дъждовния уикенд все още има труднопроходими улици, потънали във
Коментари Харесай

След дъждовния уикенд: Ул. Девня още е под вода, валят сигнали за изгубени регистрационни номера

Фейсбук След дъждовния уикенд към момента има труднопроходими улици, потънали във вода във Варна, сигнализираха за Varna24.bg  очевидци, минали по ул. " Девня " тази заран.

След поройните дъждове в съботния и неделен ден всеобщо по наводнените булеварди и улици са открити регистрационни номера на коли, а в обществената мрежа валят сигнали за изгубени табели.

Силният дъжд, съпроводен със светкавици и гръмотевици през вчерашния ден, остави за близо два часа част от квартал " Владиславово " без електрозахранване.

" Имахме много сигнали с почивните дни. Наводнени бяха подлезите на Автогарата,  на " Патриарх Евтимий " и на " Шипка ", откъдето вадехме още веднъж закъсал автомобил. Проблемът с наводняването на ул. " Девня " е по-сериозен, защото там каналът е опустошен от улицата към езерото и това пречи на приключването на дъждовната вода. Мобилизирали сме екипи, които ще се заемат с отводняването, само че за жалост водата ще би трябвало да бъде пратена към жп линията, което не е най-хубавият вид. Имаше заседание при регионалния шеф Стоян Пасев особено по този проблем и са набелязани ограничения за справяне с него ", разяснява за Varna24.bg Купен Пашов, шеф на дирекция " Защита на популацията при бедствия и повреди " в Община Варна.    

Според синоптиците и през днешния ден атмосферата ще бъде неустойчива. Преди обяд облачността постоянно ще понижава до слънчево време, само че към и следобяд тук-там още веднъж ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток. Максимални температури 27-32 градуса, за Варна към 28. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 25-27 градуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР